جستجو
این کادر جستجو را ببندید.
جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

آموزش ساخت دستگاه جوجه کشی با جزییات

ساخت دستگاه جوجه کشی

در این مقاله قصد داریم تا مراحل آموزش ساخت دستگاه جوجه کشی را به صورت گام به گام با هم مرور کنیم. در نهایت شما خواهید توانست از جعبه ساخته شده در منزل برای جوجه کشی استفاده نموده و خود را از دستگاه‌های برقی گران قیمت بی نیاز سازید. این مطلب از سایت قفس بلدرچین به 5 دقیقه زمان نیاز دارد، اما شما را از پرداخت هزینه های اضافی معاف می کند. با استفاده از این ترفند هزینه های خود را به طور چشمگیری کاهش دهید.

لوازم مورد نیاز برای ساخت دستگاه جوجه کشی

قبل از پرداختن به آموزش ساخت دستگاه جوجه کشی لازم است تا شما را با ابزارهای مورد نیاز برای این منظور آشنا نماییم. بسته به امکانات در دسترس می‌توانید از وسایل جایگزین هم استفاده نمایید اما بهتر است وسایل زیر را تهیه نمایید:

  • یک عدد جعبه یونولیتی
  • لامپ 25 وات و سرپیچ و سیم اتصال آن
  • توری فلزی
  • دماسنج و رطوبت سنج دیجیتال
  • اسفنج

این وسایل البته می‌توانند با وسایل دیگری مانند کارتن‌ های معمولی و توری‌ های پلاستیکی مقاوم هم جایگزین شوند. اما بهتر است برای کسب نتیجه نهایی مطلوبی از این ابزارها کمک بگیرید.

مرحله اول آماده سازی کارتن در آموزش ساخت دستگاه جوجه کشی

در قدم اول بایستی کارتن یونولیتی را برای ساخت این قفس و به اصطلاح دستگاه جوجه کشی آماده نمایید. برای این کار باید قسمت‌های بالایی یکی از طرفین کوچک‌تر کارتن یونولیتی یک سوراخ دایره‌ای به اندازه پاتروم لامپ ایجاد نمایید. پاتروم را از این سواره عبور داده و هر دو طرف کارتن را با چسب نواری به خوبی بچسبانید تا پاتروم کاملاً محکم شود. لامپ را به پاتروم وصل کنید.

ساخت دستگاه جوجه کشی
ساخت دستگاه جوجه کشی

بیشتر بخوانید: آموزش ساخت قفس کبک

در ادامه بایستی دور لامپ را در داخل جعبه با توری فلزی بپوشانید. این کار برای جلوگیری از برخورد جوجه‌ها با لامپ است. همچنین یک توری فلزی را نیز در کف کارتن بخوابانید تا فضولات و آب به جوجه‌ها برخورد نداشته باشد. برای این کار می‌تواند از تصویر زیر کمک بگیرید.

آموزش ساخت دستگاه جوجه کشی
آموزش ساخت دستگاه جوجه کشی

بیشتر بخوانید: چگونه یک سالن پرورش بلدرچین بسازیم ؟؟؟

مرحله دوم از آموزش ساخت دستگاه جوجه کشی

داخل کارتن آماده شده در قسمت قبل باید فضایی برای ظرف غذا و دستگاه دیجیتال دماسنج در نظر بگیرید. این وسیله را در کف آن قرار دهید تا از قبل این فضا رزرو شده باشد. همچنین بایستی یک ظرف آب هم در درون جعبه قرار دهید تا در حین جوجه کشی رطوبت مورد نیاز جوجه‌ها نیز تأمین شود.

مرحله سوم از آموزش ساخت دستگاه جوجه کشی

با توجه به اینکه در طول 21 روزه جوجه کشی بایستی دما و رطوبت را در یک بازه مشخصی نگه دارید، چند سوراخ ریز در اطراف کارتن ایجاد نمایید تا از این طریق این امکان برای این موضوع و البته گردش هوا داخل کارتن فراهم شود. در قسمت بالایی کارتن که همان درب آن است، بایسته یک دریچه مربع شکل ایجاد کنید. بعد از برش دریچه آن را با استفاده از یک پلاستیک بپوشانید و دور پلاستیک را نیز با چسب نواری بچسبانید.

ساخت دستگاه جوجه کشی خانگی
ساخت دستگاه جوجه کشی خانگی

بیشتر بخوانید: گوشت کبک و خواص بی نظیر آن

مرحله چهارم از آموزش ساخت دستگاه جوجه کشی

تخم‌مرغ‌هایی را که از قبل برای جوجه کشی انتخاب کرده‌اید را با دو علامت مختلف در دو طرف آن درون دستگاه قرار دهید. روی یک طرف حرف “ر” به معنی رو و در طرف دیگر حرف “پ” به معنی پشت را بنویسید. این کار برای این است که در 18 روز اول بایستی دائماً تخم‌مرغ‌ها را بچرخانید. البته در هر بار حدود یک چهارم چرخاندن به یک سمت مشخص کفایت می‌نماید.

مرحله پنجم از ساخت دستگاه جوجه کشی

در این بخش از آموزش ساخت دستگاه جوجه کشی نکات مهم استفاده از این دستگاه جوجه کشی را با شما مرور می‌کنیم:

در درجه اول بایستی دما و رطوبت داخل جعبه را روی عدد مشخصی نگه دارید. بهترین دمای برای این کار حدود 37.5 درجه و بهترین رطوبت برای 18 روز اول 55 تا 65 و برای چهار روز نهایی 65 تا 75 درصد است. برای اینکه از تشکیل نطفه و جنین در تخم‌مرغ‌ها مطمئن شوید بایستی در روز هشتم با چراغ‌قوه آنها را چک کنید. هرگز خودتان با دست خودتان تخم‌مرغ‌ها را برای خارج شدن جوجه‌ها نشکنید. این کار می‌تواند برای سلامتی جوجه‌ها بسیار خطرناک باشد. در اواخر دوره نیز احتمالاً صدای نوک زدن جوجه‌ها به پوسته تخم‌مرغ برای شکستن آنها را خواهید شنید.

شما برای ما از ساخت دستگاه جوجه کشی بنویسید

سعی کردیم در این مقاله یکی از بهترین نمونه از دستگاه‌های جوجه کشی دست‌ ساز را برای آموزش انتخاب کنیم. مراحل ساخت این نوع دستگاه جوجه کشی آسان است و استفاده از آن به ترفندهای خاصی احتیاج ندارد. چنانچه شما در زمینه ساخت دستگاه جوجه کشی تجربه دارید، آن را در قسمت نظرات با ما به اشتراک بگذارید. نظرات شما می تواند به سایت قفس بلدرچین کمک کند تا مقالات باکیفیت تری تولید نماید.

6 پاسخ

  1. سلام بایددیمر و وسایل دیگر روهم بخریم چون لامپ به تنهایی نمیتونه جوجه هارو بدنیا بیاره و یه سوال تا ۲۱روز باید صبح ساعت ۶ یا۷ بیدار شیم تخم هارو بچرخونیم نمیشه کاره دیگه ای کرد.

    1. سلام خیر دستگاه جوجه کشی دستی این موارد هارو داره و باید رعایت کنید که تخم مرغ ها جوجه شوند
      با احترام.

      1. سلام ممنون از مطالب میخواستم بدونم هر چند ساعت باید تخم های بلدرچین و بچرخونیم ویا اثلا کار میکونه

    1. سلام دمای ۳۷.۵ درجه برای دوران ستر و دمای ۳۷.۲ دوران هچر بلدرچین مناسب می باشد.
      دما در داخل دستگاه جوجه کشی (دستگاهی که دستی است ) حدود ۳۷.۲ درجه باشد ، به عبارت دیگر بین ۳۷ درجه تا ۳۸ درجه مناسب است.

      با احترام.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *